Paardenkrachten naar de weg brengen met paardenbloemen – Goodyear wil dat gaan doen. Het bandenmerk ging op zoek naar een bron van natuurlijk rubber en kwam uit bij het bekende bloemetje. De banden van paardenbloemen moeten niet alleen onder auto’s komen, maar ook bijvoorbeeld onder vliegtuigen.

Het idee komt voort uit de wens om een ​​in de VS gevestigde bron van natuurlijk rubber te ontwikkelen. Het bedrijf zegt dat momenteel 90 procent van het rubber in de wereld afkomstig is van tropische locaties. Daarom werkt Goodyear samen met het Amerikaanse ministerie van Defensie en een bedrijf met de naam Farmed Materials om paardenbloemen te oogsten.

Er werd tot de wortel uitgezocht welke bloem het meest geschikt was en van alle 2.500 onderzochte planten kwam de paardenbloem als beste uit de test. Om nog specifieker te zijn: de taraxacum kok-saghyz, een subsoort, blijkt het best geschikt om de rubberboom te vervangen.

Voordelen van banden van paardenbloemen

Er is nog een voordeel. Rubberbomen moeten eerst minimaal zeven jaar groeien voordat de eerste grondstoffen getapt kunnen worden. Paardenbloemen kunnen het in zes maanden, zijn veerkrachtig en kunnen groeien in gematigde klimaten. De eerste banden van paardenbloemen zullen door het Amerikaanse leger worden getest onder vliegtuigen. Als ze daarvoor veilig genoeg blijken, zijn ze dat ongetwijfeld ook voor jouw auto.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)