Iedereen maakt weleens een foutje onder werktijd, maar niet iedereens fout is vanuit de ruimte te zien. Oké, strikt gezien zijn niet alle afbeeldingen op Google Maps door satellieten genomen (ze gebruiken ook vliegtuigen), maar de blunder is in ieder geval mooi vanboven vereeuwigd. Je kijkt naar een vestiging van de Amerikaanse keten Jiffy Lube, een universele garage waar je kleine beurtjes kunt laten uitvoeren. Een oliewissel, bijvoorbeeld.

Het lijkt misschien op een vakkundige burnout van een auto met een open differentieel, maar de zwarte veeg op het asfalt is geen rubberspoor; het is een groot oliespoor. De auto verliet de garage, reed naar de parkeerplaats achter het pand en parkeerde daar in. Het inparkeren ging dan wel weer netjes achteruit. Reddit-gebruiker Warhols spotte de fout van de monteur op Google Maps.

Wat was de fout van de monteur?

Blijkbaar was de monteur vergeten om de plug van de oliepan (goed) vast te draaien, of misschien wel het oliefilter. Hoe dan ook lijkt de volledige inhoud van de motor op straat te liggen. Een motor laten draaien met te weinig olie kan voor een hoop schade zorgen, maar de grote vlek in het parkeervak geeft aan dat de motor nog niet droogliep. Als klant zouden we in ieder geval niet blij zijn.

Andere Reddit-gebruikers ontdekten dat dit zeker niet de enige vestiging is van de keten waarbij er een flink oliespoor vanuit de garage naar het parkeerterrein ligt. Ook reageren ex-medewerkers van andere vestigingen dat de werkdruk bij de grote keten vaak te hoog ligt en dat de kans op fouten daardoor toeneemt. Voor autoliefhebbers zijn dit soort dingen vaak precies de reden waarom ze niet naar de goedkoopste universele garage gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie