Denk even aan de tofste autovideo die je ooit hebt gezien. Grote kans dat er minimaal één GoPro bij gebruikt is. Waarschijnlijk zelfs tien. En dat alleen aan de buitenkant van de auto. Bij een gemiddelde videoproductie hangt de auto vol met GoPro’s om elke hoek te filmen en geen enkel stukje vliegend rubber te missen

Zelfs bij TopGear op tv zie je geregeld een GoPro het beeld insluipen. Ze zijn onmisbaar voor de bruutste actiebeelden. Goed nieuws! De maker van mini-actiecamera’s nieuwe producten heeft aangekondigd.

GoPro Hero5

Eerst de GoPro Hero5. De held is uiteraard nog steeds waterdicht en heeft nu ook GPS. Achterop zit een touchscreen en je kunt direct je video’s uploaden naar de Cloud. Je kunt nu zelfs tegen je GoPro schreeuwen: hij heeft spraakbesturing. Wel lief vragen. Alle oude hulpstukken (zuignappen, hoofdbanden enzovoorts) passen op de nieuwe camera.

GoPro Karma

Maar het grote nieuws is de Karma. Niet te verwarren met de Karma Revero. De langverwachte drone gaat jou helpen bij het produceren van de wildste driftvideo’s. De quadcopter heeft een stabilisator met drie assen die het beeld stil houdt. Via de afstandsbediening kun je zien wat je filmt. Via een smartphone kun je het beeld sturen. Wil je liever dichter bij de actie staan? Pluk dan eenvoudig de stabilisator uit de Karma en houdt hem gewoon vast. Gebruiken als selfiestick is verboden.

De Karma kost 869 euro. Dat is zonder GoPro Hero5, die kost nog eens 429 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)