Er doet zich een tenenkrommende trend voor in de Formule 1. Oude, historische circuits en locaties worden zonder pardon ingeruild voor zandbakken en stratencircuits in het Midden-Oosten. Zo ging de GP van Frankrijk al onder de guillotine en moeten ook de races op Spa-Francorchamps vrezen voor hun leven. Lang leek het erop dat ook de Grand Prix van Monaco tot dit lijstje behoorde, maar daar is de GP nu vanaf gehaald. De GP van Monaco blijft in ieder geval tot 2025 op de kalender.

De FIA is er samen met het ACM (Automobile Club of Monaco, de raceorganisator) uitgekomen om de GP van Monaco tot en met 2025 te houden. En daar zal het hoogst waarschijnlijk niet bij blijven. De voorzitter van de Automobile Club of Monaco, Michel Boeri, reageert uitgelaten. ‘We zijn trots om te mogen melden dat we een drie-jaren-overeenkomst hebben getekend met de Formule 1 en het contract zal waarschijnlijk vernieuwd worden.’ De raceorganisator wil dus nog wel wat extra jaartjes erbij, maar kan de charme van de Côte d’Azur op tegen zakken geld?

Het nadeel van het circuit in Monaco

Het helpt dan ook niet dat de races in Monaco niet altijd even spectaculair zijn. Inhalen op de straten langs de haven was al nooit gemakkelijk. Zo reed Nigel Mansell dertig jaar geleden ronde na ronde achter Ayrton Senna aan in een veel snellere auto. Door goed verdedigingswerk en het smalle circuit bleef Senna zijn concurrent voor. Ach, de plaatjes blijven mooi en die zullen we dus ook zien tot tenminste 2025.

F1 reglement 2026 (start GP Oostenrijk 2022)

LEES OOK: De F1-kalender voor 2023

Met meer races dan ooit!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)