Begin augustus verscheen er op Craigslist (soort van het Amerikaanse Marktplaats) een advertentie voor een Acura Integra Type R. Die zouden we hier een Honda zouden noemen. De Integra was de eerste (en tot voor kort enige) Type R die in de VS werd geleverd en is dus behoorlijk gewild. De advertentie werd dan ook door velen genegeerd, want ja: wie geeft er nou een gratis Integra Type R weg?

Wat blijkt: de advertentie was echt. De auto was zelfs nog van de eerste eigenaar, die hem in 2000 nieuw kocht en jarenlang als daily driver gebruikte. Dit is ook af te zien aan de mijlenstand van 130.000 (zo’n 210.000 kilometer). Sinds 2015 stond de auto stil vanwege gezinsuitbreiding, en daar is hij niet mooier op geworden. Vale lak, een gestolen logo en beschadigde plastic delen zorgen voor een wat verfomfaaid uiterlijk.

Maar hé: een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. De mannen die zichzelf op Instagram SFCarTwins noemen, wisten ook niet of de advertentie echt was, maar gingen de auto toch bekijken. De eigenaar had inmiddels door dat hij toch wel iets van waarde in zijn bezit had. Tire Meets Road meldt dat hij daarom alsnog 2.000 dollar voor de auto vroeg.

Nog steeds een bizar koopje als je bedenkt dat Integra Type R’s in iets betere staat voor ver in de vijf cijfers worden verhandeld. De nieuwe eigenaren zetten de auto dan ook meteen weer te koop op Craigslist – voor 14.000 dollar. Maar niet voordat ze een video opnamen met hun (bijna) gratis Integra Type R, inclusief slaapverwekkende voice-over.

Integra Type R voor een schijntje

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear