Als liefhebber wil je alles weten van de historie van jouw auto. Dus toen we bij de Consumentenbond lazen dat de voertuiggeschiedenis tot negen jaar terug nu gratis op te vragen is bij de RDW, waren we gelijk enthousiast. Het is helaas iets minder spannend dan we hoopten. Het gaat niet om een mooie uitdraai van jouw auto, maar om een overzicht van de auto’s die jij de afgelopen jaren in je bezit hebt gehad.

Bij de RDW kon je al een overzichtje aanvragen van alle kentekens die op jouw naam waren geregistreerd, maar dan wel voor 4,65 euro. Dat het geld kost, was volgens de Consumentenbond in strijd met de wet en de bond stapte naar de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Daarin kregen ze gelijk en daarom kun jij vanaf nu gratis een overzichtje downloaden.

We hebben het even gedaan, en het is allemaal niet zo spannend. Je krijgt na het inloggen met je DigiD een overzichtje van alle voertuigen plus de kentekens ervan die de afgelopen negen jaar in jouw bezit waren. Leuk voor een ‘oh die had ik ook nog’-momentje. Het opvragen van de gegevens kan via de speciale website van de RDW met de geïnspireerde naam ‘overzicht van voertuigen op naam tot 9 jaar terug‘.

En de tellerstanden van mijn auto dan?

Hoopte je dat het ging om een overzicht van de tellerstanden van jouw auto, dan hebben we goed nieuws. Dit overzicht was al gratis te downloaden via de website van de RDW. Bij elk bezoek aan de garage wordt het aantal gereden kilometers van jouw auto geregistreerd en toegevoegd aan dit overzicht. Dit lijstje met tellerstanden is leuk om te hebben, maar is bijvoorbeeld handig als je je auto wilt verkopen en bewijzen dat het wel snor zit met de tellerstand.

Reacties

  • Redactie TopGear heeft op 14 juni 2022 geschreven:

    Dat was het toch wel – we hebben het rechtgetrokken!

    Reageer
  • Druif heeft op 14 juni 2022 geschreven:

    De titel is een doorn in het oog. “Je kan”, of “je kunt”. Maar, “je kun”, is toch wel heel slecht. Kan niet geloven dat dit een typfout is.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)