Nederlanders blijken zeer Nederlands te zijn. De meestgebruikte zoekterm op Marktplaats is al twintig jaar – zeer voorspelbaar – ‘gratis’. Ook dit jaar. We vroegen ons af wat er zoals gratis te halen valt voor de autoliefhebber. Wellicht een gestrand project? Of een roestig Japans koekblikje? Of de BMW van een overspelige partner die als wraak op Marktplaats naar de eerste liefhebber gaat? Helaas, niets van dat. Er staan geen gratis auto’s op de verkoopsite. Wél staat er het een en ander in de categorie auto-onderdelen. De mooiste vondsten vind je hieronder.

Gratis achterbank van een Seat Exeo

Hier kun je geen buil aan vallen. Het interieur schijnt volgens de verkoper ook te passen in andere modellen uit de Volkswagen Groep, al weet hij niet welke. We vermoeden sowieso de Audi A4, gezien de Seat Exeo daarop gebaseerd is. En anders maak je er een bankstel van voor in je mancave.

Gratis vloermatten voor een Volvo S60

Mocht je Volvo S60 rijden, niet over twijfelen. De eerst volgende keer dat iemand in de hondenkak stapt, hoef je de matten niet schoon te maken, want je vervangt ze direct. Neem voor de aardigheid een flesje wijn mee.

Drie nieuwe Peugeot-bumpers

Gratis nieuwe bumpers voor een Peugeot 206, 307 en nog een onbekende Peugeot (we vermoeden een achterbumper van een 307?). Je zal er maar naar op zoek zijn, dan val je met je neus in de boter. Ze staan er al meer dan twee weken op, dus sla je slag.

Setje gratis kuipstoelen

Mooi om je stofferingsvaardigheden op los te laten. Zullen mooi staan in een oldtimer. Zo te zien passen alleen mensen die hun goede voornemens van dit jaar voltooid hebben in de stoelen, gezien de krappe zit.

een hangtoilet

Verkeerde categorie, gokken we. Nee, hopen we.

Een eenzame Volvo-motorkap

Kijk hem nou, zielig in een hoekje staan. Hartverscheurend. Haal hem maar snel op, de verkoper antwoordt gelukkig op 95 procent van alle berichten.

Genoeg banden om een kartbaan mee te bouwen

Altijd al gedroomd van een eigen kartbaan? Met deze lading gratis banden kun je met gemak een mooi parcours uitzetten. Beter nog: zoek een mooi weiland, monteer offroad-banden onder de kart en doe het daar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)