Bij het NAC-stadion in Breda verzamelt zich haast dagelijks een meute gemodificeerde bakken. Daarbij is een duidelijke scheiding merkbaar tussen het Duitse en het Japanse spul. Behalve één Volkswagen Scirocco – die snoept van twee walletjes en komt buurten bij zowel de Japanse als de Duitse auto’s. Een soort Romeo en Julia, maar dan anders.

Dit is volgens de dienders van Breda dan ook de uitgelezen plek om gratis politiecontroles uit te voeren bij gemodificeerde auto’s. Dan vertelt de politie wat er mankeert aan je auto, zonder een WOK-melding te doen of een boete uit te schrijven. Op 27 oktober tussen 10:00 en 12:00 uur kun je daar zonder consequenties een politiekeuring laten doen.

Gratis politiecontrole voor jouw getunede bak?

Dus mocht je benieuwd zijn of jouw tinnitus veroorzakende uitlaat, raamtint zo donker als de ziel van je ex, regenboog-neon, koplamp-flitsers, nep-xenon, uitstekende vleugel of aanlopende wielen illegaal zijn? Rij dan even langs bij het NAC-stadion in Breda.

‘Mocht er sprake zijn van een overtreding, dan schrijven we geen bekeuringen uit’, vertelt de politie tegen Breda Vandaag. Het enige wat je wél moet hebben is een rijbewijs en je auto moet verzekerd zijn. Anders krijg je alsnog een prent.

Advertentie

Reacties

  • DorKas heeft op 10 oktober 2018 geschreven:

    Volkswagen Scirocco?
    Dit is een Volkswagen Golf mk4 met een bmw front….

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie