Assen loopt voorop in de race om de GP van Nederland te mogen organiseren. Een aantal Drentse ondernemers speelt hier slim op in en komt met plannen voor een attractiepark met de naam TT SpeedWorld. In het park moet de grootste kartbaan ter wereld komen.

‘We zijn heel enthousiast geworden van de mogelijke komst van de Formule 1 Dutch Grand Prix. Het heeft ons geïnspireerd om verder te denken wat Assen de wereld te bieden heeft rond snelheid en amusement’, zegt initiatiefnemer Henk Ziengs tegen RTV Drenthe. ‘Het zou zonde zijn als de Formule1 maar een paar dagen per jaar publiek oplevert. TT SpeedWorld zal onze regio structureel toerisme opleveren.’

Naast de kartbaan komt er een hotel, een kombaan voor fietsen en de mogelijkheid om ‘elektronisch te racen’. We vermoeden dat ze daarmee racesimulatoren bedoelen. Er komt een haalbaarheidsonderzoek om te kijken of TT SpeedWorld een realistisch idee is. Over drie of vier maanden is duidelijk of de grootste kartbaan ter wereld een haalbare ambitie is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)