Misdaad loont, maar vaak niet voor een lange tijd. Vanaf volgende maand kun je bieden op een enorme collectie Japanse iconen en een stel BMW M3’s. De collectie was van een drugdealer die in 2020 werd opgepakt. Hoewel de manier waarop de JDM-droomcollectie tot stand is gekomen dubieus is, kunnen we niet ontkennen dat de eigenaar een prima smaak in auto’s had.

We tellen dertien Toyota Supra’s, zes BMW M3’s, twee Honda S2000’s, twee Mitsubishi Lancer Evo’s, twee Nissan 350Z’s en nog een Honda Integra Type R. Alle auto’s lijken in uitstekende staat te verkeren en bovendien zijn ze bijna allemaal ongemodificeerd. Auto’s laten restaureren is natuurlijk een goede manier om geld kwijt te raken waarvan de fiscus niets weet.

Bijna alle Supra’s zijn de begeerlijke twin-turbomodellen met een handbak. Bovendien zit het stuur links bij alle auto’s en zijn de kilometerstanden (mijlenstanden, eigenlijk) allemaal vrij bescheiden. Er staat er zelfs eentje bij met slechts omgerekend 12.000 kilometer. De JDM-droomcollectie is te bewonderen bij Paine Auctioneers.

Het verhaal van de oude eigenaar

De vorige eigenaar van de auto’s liep in 2020 tegen de lamp toen hij bij een routinecheck langs de kant werd gezet. Agenten troffen ruim 60 kilo aan van iets dat geen oregano was. Dit was reden genoeg om een huiszoeking te doen en daarbij troffen de agenten illegale wapens aan, 4 miljoen dollar in contanten en nog wat ingrediënten om op te roken.

De verdachte kwam vrij op borgtocht, maar kwam nooit opdagen voor de rechter. Hij bleef voortvluchtig totdat zijn lichaam een paar maanden later in een verlaten gebouw gevonden werd. De politie hield toen geen rekening met een misdrijf.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear