Mocht je ooit tijd over hebben, zoek dan eens op de ‘Xbox Underground’. Wired heeft er een flink artikel over en er zijn wat Podcasts over. Het is het bizarre verhaal van een stel gamers die dankzij een reeks toevalligheden (en een hoop hackwerk) toegang krijgen tot het volledige netwerk van Microsoft en alle spelontwikkelaars die voor de Xbox werken. De Xbox-fanaten speelden spellen al meer dan een jaar voor de definitieve release thuis, op hun eigen console.

Sinds deze bende gesnapt en berecht is, zijn de online veiligheidsmaatregelen bij spelontwikkelaars enorm aangescherpt. De kans dat er nu een groepje gamers thuis al een testversie van GTA 6 aan het spelen is, is zeer klein. En zomaar een fotootje nemen in het kantoor van de ontwikkelaar, doe je niet zomaar. Neem alles wat je hoort over GTA 6 met een strooiwagen zout, maar geniet zeker van het speculeren en de voorpret. Alles wat er tot nu toe zogenaamd gelekt is, klinkt hoopvol.

Gisteren lekten er op Reddit drie screenshots van GTA 6. Twee daarvan lijken van tussenfilmpjes of laadschermen te komen en eentje van het spel. Volgens de gebruikers op Reddit is het sowieso een screenshot van een console, aangezien er ‘APU’ op het scherm staat. Een APU is een geïntegreerde CPU en GPU, bij een PC zouden deze twee onderdelen los zijn. Dat zou bevestigen dat het geen gemodificeerde PC-game is. Bij gebrek aan inhoudelijke kennis, geloven we ze maar.

Dat het een consolespel is, betekent niet direct dat de screenshots authentiek zijn. Bovendien is de kwaliteit, net als bij foto’s van het Monster van Loch Ness, om te huilen. Verwachtte je exclusieve beelden van GTA 6, en voel je je nu onvoldaan? Vooruit, zet je tanden in het lijstje van geruchten van een vermeend lek eerder deze maand. Neem ook dit met een korrel zout. De Reddit-gebruiker JackOLantern1982 plaatste deze feiten over de nieuwe GTA en verwijderde daarna zijn account.

Het leuke van deze geruchten en GTA 6-screenshots is dat we over drie jaar kunnen terugkijken om te zien welk gefluister blijkt te kloppen. GTA 6 komt volgens de laatste signalen pas in 2022 uit op de Playstation 5 en de nieuwe Xbox, die nu nog geen naam heeft.

Geruchten over GTA 6
GTA is sinds 2012 in ontwikkeling, maar de productie begon pas in 2015 omdat Red Dead Redemption 2 voorrang kreeg.
– Het project heet ‘Project Americas’
– Het spel speelt zich af in Vice City en een nieuwe stad die geïnspireerd is op Rio de Janeiro
– Er zijn missies in Liberty City, maar hier kun los rondlopen
– De hoofdrolspeler is een man genaamd Ricardo, ondanks eerdere geruchten dat het een vrouw zou worden
– Het speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig, met meerdere tijdlijnen, de auto in de GTA 6-screenshots zou dit bevestigen
– Het spel leent veel inspiratie van de serie Narcos en jij speelt een drugsbaas
– Het weer en de economie zijn realistischer. Noodweer is mogelijk en gebouwen worden bijvoorbeeld duurder.

Advertentie

Reacties

 • Top Queer heeft op 13 september 2019 geschreven:

  TG is ook niet de plek voor games.
  Ze zijn maar tekstverwerkers die het moeten hebben van omschrijvingen welke van betaalde pubers komen.
  Ga zo door heren het einde is in zicht…

  Reageer
 • Robrek heeft op 13 september 2019 geschreven:

  Die eerste screen shot van dat vliegtuig is nep en dat is gewoon gta 4 met een paar mods erop. En dit is nep want er is nog hellemaal niks baar buiten gekomen van rockstar wat betekent dat alles wat op dit artikel staat nep nieuws of verzonnen is

  Reageer
 • Sjuul heeft op 13 september 2019 geschreven:

  Dit is al een hele tijd bevestigd nep te zijn……

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie