Het had wat weg van een flauw satirebericht, maar het bleek de bittere waarheid. De gemeente van Wörthersee besloot pas dat autoliefhebbers niet meer welkom zijn omdat ze graag een groener imago willen. Het jaarlijkse GTI-Treffen in Oostenrijk sterft na veertig jaar een oneervolle dood. Tenminste, dat dacht iedereen. Volkswagen neemt nu zelf het stokje over en organiseert GTI-Treffen in Wolfsburg.

Volkswagen-fans hoeven we niet uit te leggen dat Wolfsburg de standplaats is van Volkswagen. De stad is ook letterlijk ooit gebouwd om fabrieksmedewerkers te huisvesten. In Wolfsburg vind je ook Autostadt, wat een soort Volkswagen-pretpark is met een museum en andere paviljoenen. Volgens Autozeitung is dit ook de plek waar GTI-Treffen zal plaatsvinden.

Dit jaar geen Wörthersee, maar ook geen Wolfsburg

Volkswagen heeft iets meer tijd nodig om GTI-Treffen in Wolfsburg te organiseren, dus dit jaar gaat de grote meeting nog niet door. In 2024 kun je echter naar de meeting voor Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra en alle andere merken van de Volkswagen Groep. Natuurlijk mag je ook komen koekeloeren als je een BMW of Renault rijdt.

Volkswagen belooft dat het GTI-Treffen in Wolfsburg in 2024 ‘enkele highlights’ en ‘verrassingen’ zal hebben. In Wörthersee bracht Volkswagen voorgaande jaren ook regelmatig een leuk showmodelletje mee. Met zo’n thuiswedstrijd als dit, kunnen we ons voorstellen dat Volkswagen de meeting wil gebruiken als podium voor grotere onthullingen, zoals een nieuwe GTI.

Lees ook: Zo zag de meeting in Wörthersee eruit

‘Onze GTI-fans zijn van groot belang voor Volkswagen en daarom is de uitwisseling met hen ons zeer dierbaar’, zegt Volkswagen. ‘Nadat de GTI Meeting aan de Wörthersee helaas was afgelast, hebben we vrij snel besloten om de GTI-fancommunity in Wolfsburg een nieuw thuis voor het evenement te bieden.’ Het belangrijkste volgens het merk is dat fans elkaar ontmoeten en spreken tijdens het evenement.

Wanneer is het GTI-Treffen in Wolfsburg in 2024?

Een datum voor het nieuwe GTI-Treffen voor 2024 is er nog niet. Normaliter wordt de meeting ergens in de zomer gehouden, rond juni. Een groot voordeel is dat Wolfsburg voor Nederlanders een stuk dichterbij is dan Wörthersee – de afstand is nu zo’n 5 uur rijden in plaats van 12 uur rijden. Zo kun je spontaan een dagje op en neer gaan volgend jaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear