Beste excuus voor te hard rijden van de week

Het Italiaanse beurtje

Foto('s): TopGear NederlandAudi A6 van Politie op A2 richting utrecht
Audi A6 van Politie op A2 richting utrecht

Wat is jouw beste excuus voor te hard rijden? Ontbeert het je aan inspiratie, dan hebben we een mooie voor je. Deze Nederlandse bestuurder gooide het Italiaanse beurtje (of Italian tune-up) erin om onder een boete uit te komen. Helaas voor de hardrijder, was zijn poging tevergeefs.

De automobilist, van wie we niet weten in welke auto hij zat, reed meer dan 50 km/u te hard. En dat betekent dat je je rijbewijs kwijt bent. Wanneer de politie je staande houdt, mag je altijd een verklaring (lees: excuus voor te hard rijden) geven waarom je nou zo hard reed.

Volgens het Twitteraccount van Team Hoofdwegen was dit de verklaring: ‘Ik hoorde een tikkend geluid aan mijn auto. Ik heb even wat harder gereden om te kijken of het dan wegging.’ De politie trapte er niet in en nam het rijbewijs af.

Het is sowieso niet heel slim om een euvel op te lossen door je auto flink van jetje te geven. Als je bijvoorbeeld hydraulische kleplifters hebt, heb je kans dat het werkt, maar als de tik door iets anders veroorzaakt wordt, kun je maar beter snel stoppen.

Excuus voor te hard rijden

Foto('s): Twitter
Reacties
 1. Fastindeed zegt op 6 mei 2019 om 15:56:

  beter doorgereden en niet gestopt

 2. Rova zegt op 26 april 2019 om 14:31:

  Hahavwel een leuke smoes
  Maar ook daar trappen ze zomaar niet in ziejewel

 3. michel zegt op 22 april 2019 om 12:22:

  zit jou klepfilter ook altijd verstopt

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken