[tg_video]https://www.youtube.com/embed/7s1eBox1i-0[/tg_video]

Dat krijg je er nou van, als je een opgefokte Corvette V8 van 7,0 liter in een kleine, lichte Lotus Exige propt. Wel een ietwat aangepaste Exige overigens: het is de Hennessey Venom GT. En hij doet de sprint van 0 naar 300 km/u in slechts 13,63 seconden.

Dat is een wereldrecord, voor de duidelijkheid. Stond voorheen op naam van de Koenigsegg Agera R. Terloops werd ook even de (onofficiële) tijd van 0 tot 200 mph (320 km/u) gemeten: 14,51 seconden. Ter vergelijking: dat deed de Agera R ooit in 17,68 seconden, en de Bugatti Veyron in een wandelaarstempo van 22,2 seconden.

Deze vernedering ten opzichte van zijn concurrenten is een iets minder grote verrassing wanneer je weet dat de onmogelijk opgefokte V8 van de Venom GT er 1.260 pk en 1.566 Nm uitgooit – op een wagengewicht van 1.244 kilo. Dat zijn pk/gewichtswaarden waar de meeste motorfietsen nog niet eens aan kunnen tippen.

Deze specifieke Venom is het zevende productie-exemplaar van Hennessey's gekste. Hij werd door ene John Kiewicz over een landingsbaan in Texas gejaagd om dit record te vestigen, en om bovenstaande video te produceren. Kijk mee en huiver.

Reacties