Stuttgart. Een prachtige plek, maar niet bepaald de ideale vakantiebestemming. Alhoewel, voor een tripje naar het Porsche Museum kun je een uitzondering maken. Het is de enige plek waar je een verzameling 917’s zult tegenkomen met een gecombineerd vermogen van van 7.600 pk – op dezelfde plek en tijd.

Tot 15 september houdt het Porsche Museum een nieuwe tentoonstelling genaamd ‘Colours of Speed’. Porsche viert het 50-jarige bestaan van een van de beroemdste raceauto’s ter wereld – de 917. De absolute showsteler is de 917-001. Met bloed, zweet en tranen in alle glorie hersteld door Porsche. Dit is de eerste, maar dan ook echt de állereerste, Porsche 917 ooit.

Er staan ook de twee Le Mans-winnende ‘shorttails’ uit 1970 en 1971. De 917 PA Spyder wordt vergezeld door diverse longtail- en turbo-versies. Een levensgrote moderne interpretatie van de 917 uit 2013 staat ook te blinken op de museumvloer.  Neem gerust even een kijkje door onze galerij. Plan daarna je roadtrip naar het Porsche Museum.

Om even warm te draaien

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)