Je eerste auto kon je waarschijnlijk contant afrekenen. En toen voelde het al als heel wat, om met 2.450 euro (want uiteraard heb je er zeker 50 euro af kunnen praten) contant in je zak te lopen. En zelfs bij een mooi tweedehandsje van rond de 15.000 euro kun je nog prima langs de bank om het contant te halen. Of je verhoogt je pinlimiet om ter plaatse je pasje te trekken. Maar hoe zit dat als je gaat shoppen voor een supercar? Hoe betaal je een auto van 200.000 euro of meer?

We vroegen het bij Porsche Centrum Gelderland (niet afgebeeld), waar de goedkoopste nieuwe Porsche 88.000 euro kost en waar je ook ruim 600.000 euro kunt afrekenen voor een Porsche 911 2.7 RS Touring uit 1973. Het antwoord is vrij simpel. ‘Je kunt dat bedrag overboeken via de bank met internetbankieren. Dat kan in één keer of met 50.000 euro per keer. Dat is afhankelijk van je bank’, is het antwoord. ‘Of als je bij je bank je pinlimiet eenmalig verhoogt, kun je het bedrag ook pinnen met je normale pas.’

‘Belangrijk is wel dat je voldoende saldo hebt’, is de aanvulling. We vroegen of er soms ook met contant geld wordt betaald, maar dat is niet mogelijk bij de Porsche-dealer. Ongetwijfeld zijn er andere dealers met duur spul waar dat wel kan. Handig als je een AMG wilt kopen met inkomen dat, ahum, niet in een belastingschijf past.

Advertentie

Reacties

 • Kees heeft op 23 augustus 2020 geschreven:

  Ik heb 3x een auto gepind, gewoon even je limit eenmalig laten ophogen.
  Bij de laatste aankoop mocht ik van de verkoper (officiele dealer)15.000 cash betalen

  Reageer
 • Chris Mangelschots heeft op 19 augustus 2020 geschreven:

  ik laat mijn staff zorgen dat al mijn supercars betaald worden. Mijn butlers doen de rest.

  Reageer
 • Timmy heeft op 27 juli 2020 geschreven:

  Ik heb tot nu toe mijn auto’s altijd met een bank cheque betaald in de garage

  Reageer
 • Chris Jansen heeft op 10 juli 2020 geschreven:

  Ik dacht dat in NL ook een maximumbedrag geldt voor contante betalingen voor de aankoop van een auto. ik denk dat veel dealers dat ook liever niet hebben omdat ze geen risico willen lopen dat ze geld van criminelen witwassen.

  • Christiaan heeft op 14 juni 2021 geschreven:

   Klopt, vanaf 10.000 euro meldplicht. En altijd een onderzoeksplicht, maw. Vragen naar bron van inkomen

   Reageer
  Reageer
 • Emiel de Waal heeft op 21 juni 2020 geschreven:

  Het is natuurlijk al lang verleden tijd dat auto’s ( deels) contant worden betaald . Het is heel gebruikelijk dat auto’s , ook in deze prijsklasse, gefinancierd worden . Je kunt je geld beter in je bedrijf laten renderen als het al liquide beschikbaar is en anders ben je sowieso op een financiering aangewezen. Wij adviseren je graag hierover.

  Reageer
 • Jos Lenaers heeft op 21 juni 2020 geschreven:

  Aankopen boven de 3000€ mogen in België niet cash worden betaald.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie