Een perfecter moment om GTA VI uit te brengen, gaat er nooit meer komen. Jong en oud zou geen probleem meer hebben met een lockdown. Sterker nog: het advies om binnen te blijven, zou opgeheven kunnen worden – mensen gaan toch nergens heen zolang de servers van Rockstar blijven draaien. Helaas hebben we slecht nieuws voor mensen die hoopten op een oplossing voor alle problemen die je op dit moment hebt: voorlopig zal er geen GTA VI komen.

Het regent geruchten over GTA VI

Een breed opgepakt gerucht was dat Rockstar afgelopen woensdag met een aankondiging zou komen. Het bericht van een anonieme afzender leek kort een bron van waarheid te bevatten, want de webdomeinen GTAVI.com, GTAViceCityOnline.com, GTAMiami.com en GTAVII.com kregen allemaal een update volgens DomainTools. Helaas ging het hier waarschijnlijk alleen om een verlenging van de domeinen, want er is nog niets verschenen op de websites. Louter toeval, daar heeft het alle schijn van.
Eerder deze maand gingen fans los op een andere complottheorie. De kaart van de nieuwe DLC voor GTA Online zou overeenkomsten hebben met Miami en Mexico, wat zou bevestigen dat GTA VI zich afspeelt in het fictieve Vice City en in een Narcos-achtige sfeer gehuld zou zijn. Deze week bevestigde een (wederom anonieme) bron op Reddit dat GTA VI zich in Vice City, een fictieve tegenhanger van Rio de Janeiro, en voor een klein deel in Liberty City zou afspelen. De volledige lijst zie je onder aan deze pagina.

En nu het slechte nieuws

Het zou leuk zijn als we over een tijdje kunnen terugkijken en dat het blijkt dat alle geruchten kloppen, maar voor nu is het raadzaam om je enthousiasme te temperen. Jason Schreier werkt niet direct voor Rockstar, maar schreef Blood, Sweat and Pixels, een boek over de game-industrie. Hij zal ongetwijfeld een hoop contacten hebben binnen de industrie en hij verwerpt vrijwel alle geruchten. Dat de nieuwe GTA VI snel zou worden onthuld, noemt hij op Twitter onzin. Oftewel: reken er maar niet op dat er deze maand nog een onthulling komt, aldus Schreier. Hij denkt ook niet dat GTA VI er alleen voor de nieuwe PS5 komt. Conclusie? Draai zeker de zoutkraan niet dicht bij het lezen van geruchten, maar met een beetje logisch nadenken wist je dat natuurlijk al. Tot nu toe zijn alle geruchten gebaseerd op complottheorieën en niet te checken bronnen. Maar zoals we al eerder zeiden: een fijn potje dagdromen kan nooit kwaad.

Het Reddit-lek

Advertentie

Reacties

  • Wouter heeft op 27 maart 2020 geschreven:

    Woelleh zo zuur a sbe3

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie