De hit die letterlijk overal en altijd gedraaid wordt, Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber, is vandaag de meest gestreamde track ooit geworden. In totaal is het nummer meer dan 4,6 miljard keer gedraaid. Dat zette ons aan het denken: Stel: je zou Despacito aanzetten en gaan rijden. Hoe ver zou je komen als je het nummer 4,6 miljard keer afluistert?

Hoe lang ben je bezig?

Het nummer duurt op YouTube 4 minuten en 41 seconden. Het kost je 1,8 miljard minuten om het nummer 4,6 miljard keer te streamen. Of 306 miljoen uur. Of 12 miljoen dagen. Of 35.007 jaar.

Dus, hoe ver kom je als je Despacito 4,6 miljard keer streamt?

De titel betekent ‘rustig’ of ‘langzaam aan’. Laten we dus een toepasselijke (en makkelijk rekenbare) snelheid nemen van 100 km/u. Dat houdt in dat je 30 miljard kilometer ver komt. Dat staat gelijk aan 4,8 miljoen keer om de aarde heen rijden, of bijna één keer om de taille van je schoonmoeder. Je kunt zelfs vijf keer op en neer naar Uranus (of 11,26 enkeltjes).

Logischer is dat je, na de zoveelste keer Despacito gehoord te hebben, richting de zon wilt. Als het je lukt, kun je 102 keer op en neer. Het is overigens 0.00324153847 lichtjaar. De verste planeet in ons zonnestelsel, Neptunus, kun je zo’n drie keer bezoeken en weer terug gaan. En dan heb je nog kilometers over voor één enkeltje. Geef die maar aan je aartsrivaal. De uitdaging is niet om een een auto te vinden die dit volhoudt, maar iemand die mentaal sterk genoeg is.

Despacito

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)