Hoe is dit als een idee voor een activiteit: bel een stel vrienden, kies de meest onpraktische auto die je kunt vinden voor zo’n 500 dollar, pas hem aan en doe mee aan een tweedaagse race met een ernstig gebrek aan verharde wegen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Doe dan mee aan de Gambler 500 in de VS.

Met het kiezen van een Volvo 940 neem je het niet zo nauw met de opdracht ‘de meest onpraktische auto kiezen’, maar dat zien we even door de vingers. Die dingen zijn namelijk onverwoestbaar. Andere deelnemers gaan het avontuur aan in BMW Z3’s, oude politieauto’s, kinderlokkerbusjes, MG’s, oude Mercedessen en eigenlijk alles wat ze kunnen verhogen met nieuwe dempers en waar offroad-banden onder passen.

De Gambler 500 ziet eruit als een dwaas avontuur en vermoedelijk zijn het de twee leukste dagen die je in een jaar kunt beleven. Wie sponsort ons? Om terug te komen op de vraag ‘hoe ver kun je gaan met een Volvo 940?’. Het antwoord is: tot nét voor de eerste steen in het onderstaande filmpje. Een dikke acht voor de moeite, wel.

Volvo 940 gaat een steen te ver

Gambler 500

Nog meer Gambler 500

Verhoogde BMW Z3

Crown Victoria

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie