Dit is iets wat je je waarschijnlijk altijd al hebt afgevraagd. Hoeveel winst per auto maken merken als BMW, Mercedes en Audi? Betaal je echt zoveel meer voor wat luxe, of worden de winstmarges simpelweg omhoog gegooid? Een Duitse studie van economisch professor Ferdinand Dudenhoeffer berekende de winst per auto.

Dus, hoeveel winst per auto maken BMW, Mercedes en Audi?

Mercedes, BMW en Audi vragen gemiddeld per auto tussen de 33.000 en 38.000 euro. Zij pakken per verkocht blik zo’n 3.000 euro winst. Volgens het onderzoek pakt Porsche 17.000 euro winst. Het is niet voor niets het meest winstgevende merk van de Volkswagen Groep.

Onderin staan Jaguar en Land Rover. Zij pakken een zeer matige 800 euro per auto, volgens het onderzoek. Tesla doet het ook niet verkeerd met 11.000 euro. Eh, verlies. Een Italiaans merk spant echter de kroon.

De geldmachine van Ferrari

De beste machine die Ferrari ooit bouwde, is hun geldmachine. Naast de verkoop van auto’s en onderdelen, stroomt het geld binnen van merchandising, een deal met Ray-Ban, een pretpark in Abu Dhabi en het verkopen aan merkrechten aan bijvoorbeeld Lego. De verdiensten uit alles wat geen auto is, gaan nek aan nek op met de omzet van hun autodivisie.

Maar hoeveel winst maakt Ferrari per auto?

Gemiddeld maakt Ferrari per auto 69.000 euro winst. Dat is meer dan welke autofabrikant dan ook. Ferrari’s netto winst vorig jaar was 537 miljoen dollar. Ze verwachten voor 2022 nog een verdubbeling van de omzet naar 2 miljard. Zo zie je maar: je hoeft geen auto’s te verkopen om een winstgevend automerk te hebben.

Reacties

 • Dolf Brouwers heeft op 10 augustus 2018 geschreven:

  ….en dan de BPM en BTW die de overheid opstrijkt
  hetzelfde geldt voor de benzine, 1,05 euro per liter accijns en BTW , daar kan Shell alleen maar van dromen

  Reageer
 • Henkie heeft op 10 augustus 2018 geschreven:

  Kleine correctie, Tesla maakt per auto 11.000 euro verlies

  • Dolf Brouwers heeft op 10 augustus 2018 geschreven:

   een bedrijf als Ford of GM was allang failliet verklaard met de verliezen die Musk maakt…

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)