Het was volop in het nieuws: door drone-aanvallen op olie-installaties in Saoedi-Arabië ben je dinsdag meer geld kwijt aan de pomp dan vorige week. De olieprijs schiet hierdoor omhoog en dat merk je bij het volgooien van de auto. Inmiddels is het dinsdag: dus wat is de schade bij de peutverstrekkers?

De gemiddelde landelijke prijs bij de BP, Texaco, Total en TinQ is vandaag 1,759 euro, gisteren was dat één cent minder en bij de TinQ zelfs twee cent minder. Esso gooit de prijzen juist omlaag, al is het maar met 0,02 euro – daar kost sap nu gemiddeld 1,742 euro. De Q8 en de Tango blijven gelijk. Diesel stijgt vrijwel overal met 2 tot drie cent, behalve bij de Tango, Q8 en Esso. Het landelijke gemiddelde voor diesel ligt nu op 1,476 euro per liter.

Het valt allemaal mee – maar toch ook weer niet

Het klinkt als een storm in een glas water, maar het is best veel volgens Paul van Selms, brandstofexpert bij United Consumers: ‘Een prijsstijging van 2 cent is de hoogste prijsstijging die ik zelf heb meegemaakt in de afgelopen 20 jaar.’ Inmiddels zijn de olieprijzen al iets gezakt, met één procent.

Reacties

 • Eddy ummels heeft op 6 oktober 2021 geschreven:

  De staat die moet geld hebben om naar een arm over temaken
  maar laten onze kinderen in ons eigen land die geen normaal onzijdig hebben s morgens

  • Skl heeft op 7 oktober 2021 geschreven:

   Niet slap lullen

   Reageer
  Reageer
 • Dolf heeft op 17 september 2019 geschreven:

  2/3 van de pompprijs is belasting…een liter euro95 kost 0,66 cent en daar zit de winst van de olie maatschappij en de pomphouder in. Benzine is dus eigenlijk spotgoedkoop totdat de fiscus toeslaat !
  Je betaalt nu 1,75 euro…wie verdient het meest ?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)