Dit zie je niet elke dag: een alleen voor Japan bestemde FD2 Honda Civic Type R, te koop in (oké, in de buurt van) Europa. Maar wacht even – dit is niet eens een standaard FD2. Het is de door en door hardcore Honda Civic Mugen RR. Dat verklaart misschien ook waarom de Britse JDM-importspecialisten van Torque GT ‘m te koop hebben staan voor een bedragje van 89.990 pond, oftewel net geen 105.000 euro. Slik.

Wat doet deze Honda Civic Mugen RR in Engeland?

Hij is één van slechts een handvol die ooit werden geïmporteerd. Dat is in het VK een stuk logischer dan hier, want het stuur zit aan de verkeerde kant. Maar een rechtsrijdende JDM-fanaat kickt daar natuurlijk alleen maar op. Deze specifieke Honda Civic Mugen RR is nummer 24 van de 300 en heeft net geen 53.000 kilometer gelopen.

De 300 piraten-RR’s waren destijds, in 2007, blijkbaar binnen tien minuten uitverkocht. Ondanks dat ze net geen 10.000 euro duurder waren dan een standaard-Type R. Mugen pakte het serieus aan met koolstofvezel bumpers voor en achter, een aluminium motorkap, gesmede wielen en een flinke koolstofvezel achtervleugel.

Van hetzelfde materiaal werden er Recaro-kuipstoelen gemonteerd. Ook kreeg de Civic een nieuwe mapping voor de motor, een nieuwe nokkenassetup, een ander inlaatsysteem en een custom uitlaat voor 15 pk extra. Hierdoor stuurde de K20A 2,0-liter viercilinder 240 pk naar de voorwielen via een handgeschakelde zesbak. Om het af te maken, monteerde Mugen zijn eigen veren en dempers en voerden ze updates door aan het Brembo-remsysteem.

Waar kan ik ‘m kopen?

Bij Torque GT dus, waarna je ‘m even naar het Europese vasteland zult moeten halen. Kost je wel wat invoerbelastingen – Brexit en zo, weet je wel. Maar met deze Mugen RR heb je zonder meer een unieke Honda Civic in handen. Voor een, eh, unieke prijs…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)