Ja, we weten dat we deze Honda Civic van de elfde generatie voor het eerst zagen in juni vorig jaar, en we weten ook dat hij al geruime tijd in de VS te koop is. Wat je hier echter ziet, is de hybride versie voor Europa. Honda noemt het de Civic e:HEV en hij moet in de herfst van dit jaar in Nederland verschijnen.

Honda zegt dat de lancering van deze Civic e:HEV de elektrificatie van zijn Europese line-up voltooit. Onder de nogal gestroomlijnde huid bevindt zich een 2,0-liter benzinemotor (die opereert volgens de Atkinson-cyclus, voor de liefhebber) die is verbonden met twee elektromotoren en een nieuw, compacter batterijpakket.

De specificaties van de Nederlandse Honda Civic e:HEV

Het resultaat is 184 pk en een koppel van 315 Nm, waarbij Honda ook mikt op een CO2-uitstoot van minder dan 110 g/km. Klinkt veelbelovend. De wielbasis is 35 millimeter langer dan die van de vorige generatie Civic, dus de ruimte binnenin mag niet worden aangetast door de hybridisatie.

Kijk vooral even goed naar de ventilatieopeningen op het dashboard – dat ziet er chic uit, of niet? Verder is de motorkap van aluminium om het gewicht te drukken en er zijn zelfs mensen die iets van de NSX in de achterlichten herkennen. De prijs voor de Honda Civic in Nederland is nog niet bekend.

Reacties

 • Dieseltje heeft op 10 april 2022 geschreven:

  Dus er komen 2 motoren. De 1.5 180 pk en de 2.0 184 pk e:HeV
  Ben benieuwd,vooral de prijs van de hybride.

  Reageer
 • Liefhebber heeft op 25 maart 2022 geschreven:

  De prijs is al wel bekend. Die is bij Honda helaas altijd 5000 te hoog. Prachtige auto’s, maar ze prijzen zichzelf uit de markt.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)