Frankfurt-primeur nummer zoveel is bekend: het is de Honda Civic Tourer. Ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa, speciaal voor ons, stationwagenminnende Europeanen. Of je 'm dus wel even wilt kopen.

Dat uiterlijk is nogal wennen, zeg je? Daar kunnen we inkomen, maar aan de andere kant: er komt een punt waarop de wegen verzadigd zullen zijn van grijze Mégane Estates, en dan moet je dus met iets heel anders aankomen. Na enige overpeinzing vinden wij dat deze Tourer qua proporties eigenlijk beter uitkomt dan de hatchback-Civic. In dit kleurtje en met deze velgen mag ie er, na een paar keer kijken, best zijn.

Honda levert de Civic Tourer met de 1.6 i-DTEC dieselmotor of de 1.8 i-VTEC benzine, met handbak of automaat. Ze ontwikkelden een nieuw adaptief onderstel, ADS genoemd. Net als bij de hatchback is de benzinetank onder de voorstoelen geplaatst, voor veel ruimte en rare omklapmogelijkheden achterin. Als gevolg daarvan kun je in de Civic Tourer flink veel bagage kwijt: van 624 liter met de achterbank omhoog, tot wel 1.668 liter als je verder geen passagiers mee hoeft te nemen.

De Civic Tourer wordt, zoals gezegd, op 10 september in Frankfurt geïntroduceerd en verschijnt begin 2014 op de markt.

Reacties

Meer van TopGear