Wie kan zich de begintijd van Honda in Europa nog herinneren? Eind jaren zestig importeerde het merk piepkleine stadsautootjes met een motorfietskrachtbron, de N360 en later de N400. En daarvan hebben ze een soort revival gemaakt met een elektrische aandrijving die in Tokyo wordt getoond.
 
De EV-N ziet er koddig uit, een soort van Japanse Fiat 500. Geen volwaardige vierzitter ondanks de aanwezigheid van een achterbankje. De auto kan bij lege accu’s aan het stopcontact, maar heeft ook zonnecellen op het dak die voor energie zorgen.
 
Binnenin vinden we verschillende grappige details. Vergelijkbaar met de Peugeot 1007 (wie kent ‘m nog) kan de bekleding van stoelen en achterbank snel worden gewisseld. En in een van de portieren wordt de Honda U3-X opgeborgen, de elektrische éénwieler.
 
Maar Honda kijkt op de Tokyo Motorshow ook naar de toekomst van de ruimtewagen met de Skydeck concept. Laag, lang en voorzien van hyride techniek en plaats voor zes personen. Bijzonder is de combinatie van vleugeldeuren voor en schuifdeuren voor de achterpassagiers.

Reacties

Meer van TopGear