Tja, het is een kwestie van naast elkaar zetten en vergelijken. Maar dit is dan echt de Europese versie van de Honda Insight. De tweede hybride van Honda, die prijstechnisch duidelijk onder de Civic komt, staat al dit voorjaar bij de ‘verdeler’.
 
Technisch is er niet zoveel nieuws onder de zon, ook hier functioneert een bescheiden 1,3-liter benzinemotor die via het Integrated Motor Assist kan worden gekoppeld aan een elektromotor. Het systeem is hier en daar wat verder verfijnd, zodat de Insight weer wat zuiniger is.
 
De Insight beïnvloedt zijn bestuurder op een psychologische manier. Het dashboard verkleurt namelijk afhankelijk van of er zuinig wordt gereden of niet. Als de zogenaamde Ambient Meter groen oplicht, is er niets aan de hand. Maar bij felblauw wordt het gaspedaal te diep ingetrapt.
 
En heeft iemand de behoefte om na een rit het rijgedrag nader te analyseren? Dan spreekt Honda bij de Insight de Scoring Function aan die niet alleen tips geeft om zuiniger te rijden, maar ook nog eens de laatste drie ritten met elkaar vergelijkt. Het klinkt bijna als een computerspel!

Reacties

Meer van TopGear