In de reeks van Gekke Japanners lieten we je vorige week al de Nissan Pivo 2 zien. Bij het zien van die auto hadden we nooit gedacht dat het nog gekker kon. Met de PUYO bewijst Honda echter dat de tekenaars daar waarschijnlijk nog meer slechte science fiction films kijken.

Maar net als Nissan een compliment verdiende voor de Pivo 2, krijgt Honda van ons ook een pluim voor de PUYO. We zullen geen poging doen die naam te verklaren, laten we het erop houden dat dit beestje een hoge aaibaarheidsfactor heeft. Dat is in de eerste plaats te denken aan de ronde vormen, maar ook de uit een zachte kunststof gemaakte carrosserie maakt de PUYO tot een soort knuffelmuur op wielen. En het levert natuurlijk punten op voor de voetgangersveiligheid, want de PUYO is een auto waar je voor je lol tegenaan loopt.

Ook Honda zet met dit gekke ronde doosje in op vier bestuurbare wielen, zodat je in de PUYO heel snel rondjes moet kunnen draaien. Dat kun je trouwens doen zonder gevaar voor het milieu, want de PUYO is uitgerust met een brandstofcel.

Reacties

Meer van TopGear