Vraag eens aan de ouderlijke eenheid of ze Honda nog kennen. Ze zullen je geanimeerde verhalen vertellen over lichte en sportieve auto’s. Over gillende VTEC-motoren die tot 8.800 toeren per minuut doorhuilden. Over de kleur Championship White. Over de letter ‘R’. En natuurlijk over de Honda NSX.

Nu ken je enkel de oude en onsterfelijke Civics. In de loop der jaren zijn ze mishandeld door de corrosiegoden of simpelweg door hun eigenaar. Ze blijven het koppig volhouden. ‘Kapot’ komt niet voor in het Japanse woordenboek van Honda. Vooral omdat het een Nederlands woord is.

Wat een geneuzel…

Ja, je hebt gelijk: de Honda Civic Type R bestaat nog en zelfs de Honda NSX kwam terug. Maar wanneer zie je ze nu echt een fabrieksvers exemplaar rijden? Ken je überhaupt iemand met een nieuwe Honda? Waarschijnlijk als je overgrootouders nog mobiel zijn (Jazz), je buurman écht geen Nissan wilde (Civic Tourer), je dyslectische achterneef een Toyota CH-R wilde bestellen (Honda HR-V) of iemand die nostalgisch terugkijkt naar de rijdende supermarkt (SRV, eh, Honda CR-V).

Maar het tij lijkt te keren. Eerst kwam Honda met de tofste auto van de IAA in Frankfurt: de Honda Urban EV Concept. En aan het einde van volgende maand komt Honda zelfs met een heuse Sports EV Concept (ja: elektrisch). Nu werpt het merk één afbeelding door de digitale brievenbus. En van die afbeelding wordt de terneergeslagen Urban EV zelfs een beetje blij.

Wat is het?

Volgens Honda heeft de Sports EV Concept een ‘opvallend silhouet, een vriendelijk gezicht en soepele lijnen.’ En verder nog wat gezwam over lifestyle en emoties. De foto toont een fastback-achtig design en een lange neus. En van dat soort koetsvormen, kun je er nooit genoeg hebben. Als Honda deze designtaal doorzet en een bezem door het gamma haalt, zijn er straks weer mensen die vrijwillig voor een Honda kiezen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear