Het omdraaien van Honda’s slogan van ‘Power of Dreams’ naar ‘Dreams of Power’ moet maar eens afgelopen zijn, meent het merk. De nieuwste elektromotor van het Japanse merk genereert maar liefst 6.700 pk – alleen zullen ze hem niet in een auto monteren. Autobanden wereldwijd halen opgelucht adem. Het is de elektromotor die de turbine in de nieuwe windtunnel van het merk in Amerika aandrijft.

De faciliteit kost omgerekend zo’n 112 miljoen euro en is sinds gisteren in gebruik. Het pronkstuk is de turbine met koolstofvezel bladen die windsnelheden tot 310 km/u kan genereren. In de windtunnel hangen flinke stellages met microfoons die het geluid rondom de auto meten. Binnen in de auto kunnen ze 54 microfoons leggen. Dit is handig om bijvoorbeeld windgeruis op de snelweg op te sporen en te verminderen.

Bovendien kunnen ze de temperatuur opstoken tot 50 graden Celsius, wat ook weer een teamuitje naar de sauna scheelt. De tunnel wordt gebruikt om nieuwe modellen te ontwikkelen, maar ook voor de autosport. Honda rijdt momenteel nog mee in de IndyCar, bijvoorbeeld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear