Nieuw uit Nederland: de HB Coupé van de Huet Brothers. Je weet wel, die eigenwijze jongens uit Oegstgeest die een paar jaar geleden de HB Special op de wereld zetten. Dat was een extreme kar zonder dak, voorzien van Triumph-techniek en gebouwd om volgas mee over bergpassen te raggen. De Coupé is meer dan dat. Of eigenlijk: wordt meer dan dat. Want hij is er nog niet.

De nieuwste HB is ontsproten aan het idee om een model te ontwikkelen dat aan nagenoeg álle wensen van de echte liefhebber beantwoordt. Dus: wel een sportieve inslag, maar toch gemakkelijk door de file te loodsen. Wel ontzettend snel, maar toch zuinig en veilig dankzij moderne technologie. Wel een prachtig retro-ontwerp, maar toch genoeg ruimte voor een paar weekendtassen.

De auto komt ie er in drie versies: de Coupé (foto 3 t/m 5), de Coupé RR (foto 1 en 2) en de Coupé Race (foto 6). Respectievelijk zijn ze afgestemd op gentleman drivers met sigaren en leren petten, vlottere rijders, en mensen die er daadwerkelijk mee het circuit op willen. De handgemaakte monocoques worden opgebouwd uit koolstofvezel, dus ondanks dat de auto er uitziet alsof ie zo uit de jaren ’50 is weggerold, roest ie niet, en is ie bovendien lekker licht: tussen de 1.000 en 1.100 kilo.

Onderhuids vinden we BMW-aandrijflijnen: of de veelgeprezen 3,0-liter turbo-benzinemotor met 306 of 330 pk, of een 2,0-liter viercilinder diesel met 220 pk. Die laatste weet de Coupé van 0 naar 100 km/u te stuwen in 5,3 seconden; de benzineversies doen dat in slechts 4,0 en 3,8 seconden. De topsnelheid bedraagt voor alle versies 250 km/u, en deze keer – in tegenstelling tot bij de Special – kun je daar ook bij in de buurt komen zonder dat je leven aan je voorbijflitst. Normaal gezien heeft de Coupé een handgeschakelde zesbak, maar de diesel kun je ook met zestraps automaat krijgen, en de RR is te voorzien van een zeventraps dct-dubbelkoppelgeval.

Op deze website kun je de vorderingen van de HB Coupé volgen, en natuurlijk te kennen geven dat je er een wilt kopen. Wil of kun je dat niet, maar wil je deze ambitieuze Nederlanders wel graag helpen om de Coupé zo snel mogelijk op de weg te krijgen, kijk dan eens naar de horloges die ze aanbieden. Ook mooi spul.
 

Reacties