Zo veel mensen, zo veel ambitieuze zelfbouwautoprojecten die tegen de gevestigde orde aan schoppen. Dit is er eentje die nu echt serieus vorm begint te krijgen, en die er bovendien verpletterend goed uitziet: de Huet Brothers Coupé.

We besteedden al eerder aandacht aan deze nostalgische tweezitter uit Oegstgeest, maar toen hadden we slechts een paar renderings van de voor- en zijkant om je te laten zien. Inmiddels is er nieuw beeldmateriaal beschikbaar, plus meer info over de specificaties.

Het blijven nog steeds computerplaatjes, maar ze laten in ieder geval de proporties van de auto een stuk duidelijker zien. De witte HB Coupé Classic is de basisversie, die ondanks z’n sportieve inslag nog behoorlijk comfortabel zou moeten zijn. De blauwe auto is de HB Coupé Road Racer, waarin je je op een pak meer stugheid mag verheugen – een race-auto voor de openbare weg. Er is ook nog een HB Coupé Race, die puur voor het circuit bedoeld is.

Eerder lazen we over zescilinders en turbodiesels, maar daar zijn de Huet Brothers van afgestapt. De Coupé Classic wordt volgens opgave nu aangedreven door een 2,0-liter viercilinder benzinemotor met 170 pk, die in combinatie met het wagengewicht van slechts 800 kilo – 200 kilo minder dan voorheen – goed is voor een acceleratietijd van 0 naar 100 km/u van 5,0 seconden en een top van 250 km/u. De Road Racer is optioneel verkrijgbaar met een door Cosworth getunede 2.0 met 255 pk, die de sprint in 4,2 seconden aflegt.

De HB Coupé met 170-pk-motor heeft een verkoopprijs (exclusief belastingen) van 67.800 euro. De Road Racer S met Cosworth-blok moet 78.500 euro opbrengen. In 2014 zal een serie van 40 auto’s gebouwd worden, die vanaf nu zijn te reserveren. Om dit te doen, of gewoon voor meer informatie, klik je even door naar de website van de Huet Brothers.

 

Reacties