Het gros van de cabrio’s is gericht op het plezier van de bestuurder en de bijrijder. Als een achterbank überhaupt present is, dan zijn ze voor mensen die vroeger regelmatig een frisse duik namen in de Nijl tussen curieus bewegende boomstammen. Yellow Claw schreef ooit een nummer over bipsen met dezelfde eetlust. Hoe dan ook, als je wel comfortabel achterin een cabriolet wilt zitten, dan kom je al snel uit bij Maybach. Of bij Hünerkopf.

De Duitse camperbouwer Hünerkopf bouwde deze bijzondere Mercedes Sprinter 4×4, die veel weg heeft van de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. De chauffeur zit hoog en beschut in de cabine, terwijl vier passagiers achterin met hun knar in de open lucht zitten. Elke passagier krijgt een eigen leren stoel en een televisie zorgt voor extra vermaak voor de achterste twee inzittenden. Voorop plaatste Hünerkopf een snorkel om de motor van lucht te voorzien en de bus staat op 37-inch banden.

De Hünerkopf Sprinter 4×4 lijkt een geinig demo-model die vooral gebouwd is om de aandacht te trekken, maar je kunt hem werkelijk bestellen. Voor 267.000 euro, zonder Nederlandse belastingen, bouwen ze er eentje voor je met een 128 pk dieselmotor. Vergelijk het met de Mercedes G 650 Landaulet (of eerdere Landaulets), en je bespaart bijna 500.000 euro. Daarvoor kun je met gemak de bus laten verschepen naar Afrika om daar wat safari’s te doen. Het is maar een idee.

Foto’s: C.C. Weiss/New Atlas

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear