Gedurende twee weken ontving de politie van het Limburgse Blerick meldingen over een blauwe Audi R8 met Duitse kentekenplaten. De huur-Audi met V10-motor zou asociaal en gevaarlijk rijgedrag vertonen. Een heterdaadje zat er niet in, ondanks verwoede pogingen van de politie in Blerick: ‘Wij hebben onder andere samen met collega’s van Team Verkeer, met hun snelle surveillance-auto’s, geprobeerd de bestuurder op heterdaad te pakken te krijgen, maar dat is helaas niet gelukt tijdens een overtreding.’

‘Uiteindelijk werd deze Audi door onze wijkteamcollega’s in de nachtdienst van 2 op 3 maart gecontroleerd in Blerick. De bestuurder kon alleen een zelfgemaakt huurcontract overhandigen en kon ons niet goed uitleggen waar en door wie deze auto was gehuurd’, meldt de politie op Facebook. De politie nam de huur-Audi daarom in beslag om hem terug te geven aan de verhuurder, om vervolgens een ‘goed gesprek’ met hem te voeren.

Foei, niet meer doen

‘Hij beloofde ons dat de auto niet meer verhuurd zou worden aan deze huurders’, meldt de politie. ‘Ondertussen hebben wij ook achterhaald wie afgelopen week de huurder was op het hoogtepunt van alle overlastmeldingen. Die huurder kan binnenkort een huisbezoek verwachten van de wijkagent.’

Specificaties Audi R8

De foto die de politie deelt, is van een Audi R8 van de huidige generatie, maar van vóór de facelift. Deze Audi R8 is altijd voorzien van een V10-motor. De normale versie produceert 540 pk en er is ook een Plus-versie met 610 pk. De minst krachtige van de twee schiet al in 3,5 seconden naar de 100 km/u en trekt door tot 323 km/u. En dat dus met genoeg herrie om de buurt wakker te houden, voor wie graag negatief bijdraagt aan het imago van supercars.

Het gaat vaker fout met huurauto’s

In december van 2020 crashte een achttienjarige bestuurder een Audi RS 6 met 560 pk in een gevel in Enschede. Deze Audi op Duitse platen was ook te huur, maar was op dat moment geleend. Het verhuurbedrijf van deze Audi RS 6 kunnen we niet meer achterhalen, dus het is niet te zeggen of het dezelfde verhuurder was als van de R8 uit dit verhaal.

Reacties

 • Arie heeft op 6 maart 2021 geschreven:

  Zinloos verhaal. Is het verboden om een snelle auto te huren of te verhuren. Nee toch. Lekker zeikbuurt om te wonen.

  Reageer
 • Roël heeft op 5 maart 2021 geschreven:

  Dus met meerdere teams pogingen gedaan op een “heterdaadje” en nu een bezoekje van een wijkagent. Beetje veel zinloze moeite vind ik. En waarvoor? Hooguit een bekeuring en misschien een bedrag voor het in beslag nemen van de auto. Niet veel geld voor iemand die dit soort auto voor 2 kan huren. Waarschijnlijk vinden ze het stoer ook nog. Veel meer valt er niet tegen te doen helaas.

  Reageer
 • G.K. heeft op 5 maart 2021 geschreven:

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)