Graag maken we van elke gelegenheid gebruik om ontwikkelingen rond de brandstofcel onder de aandacht te brengen. Deze keer hebben we het over de Hydrocar van speelgoedfabrikant Horizon.

Wat? Speelgoedfabrikant? Inderdaad, het gaat om een speelgoedauto met een echte werkende brandstofcel. Het ding is voorzien van een waterreservoir, en kan met water zelfstandig zuurstof en waterstof produceren. Door het open systeem kun je dat chemische proces op de voet volgen. Dat is nog eens aardig om je kroost bewust te maken van de dingen die komen gaan.

De Hydrocar heeft verder eigenlijk geen enkel nut. Als hij een obstakel tegenkomt kan hij er zelf omheen sturen, en om het nog iets spannender te maken branden er af en toe wat blauwe LED’s. Maar dan heb je het wel gehad. Vorig jaar had Horizon met de H-Racer al een op afstand bestuurbare auto met een brandstofcel, ook deze is nog altijd te koop.

Op de site van Horizon kun je zien dat dit speelgoed helemaal niet zo veel hoeft te kosten. De H-Racer kost 115 dollar en de Hydrocar nog minder. Wij bestellen alvast de laatste.

Reacties