Ach, wat maakt één extra kleine crossover ook uit bij een aanbod van naar schatting 384.492 verschillende modellen. Hyundai parkeert er gewoon eentje bij met deze gloednieuwe Bayon. Hij is vernoemd naar een ‘populaire vakantiebestemming’: de Franse stad Bayonne, de officieuze hoofdstad van Frans Baskenland. Van het concern dat ons de Kia Stonic (samentrekking van Sporty en Tonic) bracht, hadden we ook weinig anders verwacht.

Specificaties Hyundai Bayon

Met zijn 4,18 meter lengte mag je de Hyundai Bayon plaatsen onder de Kona en in het segment van de Ford Puma en Nissan Juke. De Bayon krijgt gewoon nog een 1,0-liter benzinemotor mee, maar wel eentje met een klein 48-volt elektromotortje. Een mild hybrid-systeem, dus. De handgeschakelde zesbak krijgt 100 pk en de automaat met dubbele koppeling hangt aan een motor met 120 pk. Allemaal prima, maar één feature springt eruit.

Rev-matching

Het bijzondere is dat de Hyundai Bayon rev-matching toepast bij de handgeschakelde versie. Dit foefje geeft automatisch tussengas bij het terugschakelen van een versnelling. Dus het moment dat jij de pook beweegt, geeft de motor een beetje gas bij om het toerental af te stemmen op de lagere versnelling. Dit zie je normaal eigenlijk alleen bij sportauto’s met een handbak, en bij automatische transmissies.

Binnenin de Hyundai Bayon

Het scherm voor de navigatie als het scherm voor de tellers zijn leverbaar in maatje 10,25 inch. De instapper krijgt een 8-inch scherm. Voor de liefhebbers monteert Hyundai in de Bayon een Bose-audiosysteem met zeven speakers en een subwoofer. Daarnaast kun je de auto terugvinden en ontgrendelen via de app, als je dat wilt. Apple CarPlay en Android Auto zijn aanwezig, en dat is eigenlijk het belangrijkst.

De prijs van de Hyundai Bayon

De prijs van de nieuwe Bayon is nog niet bekend. De Kona haal je voor prijzen net boven de 25.000 euro, dus de Bayon zal daar iets onder uitkomen. De vergelijkbare Kia Stonic is er vanaf ruim 21.000 euro.

Reacties

 • Bert heeft op 5 maart 2021 geschreven:

  Nette auto voor dat geld.

  Reageer
 • Baksel heeft op 3 maart 2021 geschreven:

  Uitwisselbare rommel

  • Jan heeft op 5 maart 2021 geschreven:

   Wat nou, rommel? Ziet et gewoon heel goed en ruim uit!

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)