Hyundai komt vandaag verrassend uit de hoek met de eerste officiële tekeningen van de Concept Genesis Coupé die over een week of twee zijn debuut maakt tijdens de Los Angeles Autoshow.
 
De Koreanen zitten al wat jaartjes te broeden op een coupé met achterwielaandrijving, en toonden eerder dit jaar nog de Tiburon. Afgaand op deze plaatjes komen we langzaamaan in de buurt van een realistisch concept. En hoewel Hyundai verder geen informatie geeft, lijkt het er ook op dat een eventueel productiemodel het lange wachten meer dan waard zal zijn.
 
Als we trouwens nog even mogen speculeren: in mei van dit jaar liet Hyundai tijdens de autoshow in New York ook al een studiemodel met de Bijbelse naam Genesis zien. Alleen ging het daar nog om een braaf uitziende sedan. Van die auto was alleen het uiterlijk braaf, want onderhuids ging het om een 4,6-liter V8 met 300 pk en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in zes seconden. Als we dat nou eens extrapoleren – we zijn dol op moeilijke woorden – naar deze Genesis Coupé, dan komen we vast een heel eind in de richting van de auto waarmee Hyundai ons in de nabije toekomst gaat verwennen. Al komen er ongetwijfeld nog wel wat pk’s bij. Kom maar op Koreaantjes!
 
Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie