Zo heel af en toe bereiken ons geluiden dat we teveel aandacht besteden aan auto’s in de dikke en dure segmenten. Auto’s die overal waar ze rijden, dikke strepen rubber achterlaten op het asfalt. Nou, hier dan, dit bericht lijkt daarop een uitzondering. Maar dat is en beetje schijn.
 
Want met een bijna 100-pk sterke Hyundai Getz kun je je zeker melden voor een sprintje bij het stoplicht. Helemaal wanneer de importeur er dan ook nog een Sport-badge opplakt. Dat is namelijk precies wat Hyundai heeft gedaan met de Getz Sport. Die werd in technisch opzicht volledig ongemoeid gelaten, maar het uiterlijk werd ter compensatie extra opgetuigd.
 
Dat betekent dat je een Getz krijgt met 15 inch lichtmetaal, skidplates voor en achter en hele smaakvolle wielkastverbreders en sierlijsten – wel allemaal van cheapo plastic natuurlijk – die de auto volgens Hyundai net dat beetje extra uitstraling geven. Vervolgens wordt ons met een ingewikkelde rekensom duidelijk gemaakt dat het voordeel voor dit sportpakket precies 1.000 euro bedraagt, en dat de Hyundai Getz Sport maar 14.995 euro kost. Inderdaad, een koopje. Maar of-ie nou harder gaat met al die spullen? En of je buurman je een stuk cooler vindt? Euh, neuh. Totaal niet.
 

Reacties