Vond jij de Hyundai i20 ook altijd al zo prachtig en fantastisch? Nee, wij ook niet. Toch is het merk de laatste tijd lekker bezig, wat maar weer eens blijkt uit deze volgende generatie.

Deze i20 is geheel nieuw, van uiterlijk tot platform. Met de juiste chroomaccentjes en simpele, strakke lijnen oogt de auto bijzonder Europees, en dat komt doordat ie dat ook is: de i20 komt uit de koker van Hyundais ontwerpstudio in het Duitse Rüsselsheim. Ze gaven de auto een paar vol led'jes gestouwde koplampen en een glanzend zwarte c-stijl mee, wat zorgt voor een goede dosis chique – zeer welkom als je het wilt opnemen tegen auto's als de Peugeot 208 en Renault Clio.

Wat ook helpt: ruimte, en daarvan heeft de i20 genoeg. Z'n interieur schijnt de ruimste in z'n klasse te zijn, zowel voor benen van achterpassagiers als voor koffers en tassen. Hyundai accentueert het met een optioneel enorm panoramadak, een must wat ons betreft.

Over de techniek van de i20 is nog niets bekend, maar we gokken op de nodige viercilinder benzine- en dieselmotoren. Ook de 1.0 driecilinder uit de nieuwe i10 zou zomaar z'n weg naar de i20 kunnen vinden. Meer zekerheid hierover volgt snel genoeg: de introductie van de auto vindt plaats op de autoshow van Parijs, begin oktober, en tot die tijd verwachten we niet dat het helemaal stil blijft rond Hyundais nieuwste.

Reacties