Jan Modaal houdt niet van auto’s, maar hij houdt wel van de mogelijkheden van zijn ruimtewagen die voor zijn doorzonwoning staat geparkeerd. Iedere zaterdag wordt ie gewassen nadat hij met moeder de vrouw bij de Aldi de wekelijkse boodschappen heeft ingeslagen. Daar heeft ie zijn ruimtewagen immers voor.
 
Precies voor dit soort mensen lanceerde Hyundai in 2002 de Matrix. Een model dat de ontwerpers van het merk aan hun eigen kinderen hebben overgelaten. Zonder er zelf naar te kijken gingen de tekeningen rechtstreeks door naar Pininfarina die er spontaan zijn handtekening onder zette, omdat je van kinderen immers niet meer mag verwachten.
 
Nou, dié Matrix dus, heeft nu een facelift ondergaan. Jawel, de auto is in lijn gebracht met de nieuwe i30, vinden ze bij Hyundai. Diezelfde kinderen zijn nu tieners en mochten wederom de klus klaren. Ze hebben eens goed gekeken naar het front van de door pa ontworpen middenklasser (i30), zijn inmiddels enorm thuis in Photoshop en de klus was in een uurtje geklaard. Jan Modaal is er beslist weer gelukkig mee. Sterker nog, hij zal het verschil niet eens zien tijdens de wekelijks wasbeurt.

Reacties