Precies op tijd voor het prestigieuze Pebble Beach Concours d'Elegance trok Hyundai in Californië het doek van deze Vision G Coupe Concept, die de richting voor toekomstige high-end modellen van het merk moet aangeven.

De Amerikaanse Hyundai-ontwerpers zetten een klassiek coupé-silhouet neer, waarbij ze ervoor waakten om niets te ver te laten gaan. De Vision G werd gevormd volgens het credo 'respectvolle luxe', waarbij alles in het teken staat van de bestuurder en de buitenwereld niet zo nodig geïmponeerd hoeft te worden. Daar lijken ze behoorlijk goed in geslaagd: hij mag als je je ogen dichtknijpt dan wat neigen naar een soort mini-Continental GT met een Cadillac-achterkant, de Vision G is al met al elegant en simpel vormgegeven, met hints naar de bestaande Genesis sedan.

De Vision G wordt aangedreven door de 5,0-liter Tau V8 met 426 pk en heeft een bestuurdersdeur die zichzelf opent als je wilt uitstappen, alsof een onzichtbare bediende je verwelkomt. Dat zijn twee dingen die wij best in ons dagelijks leven zouden willen hebben. Helaas: voor nu is de Vision G nog een conceptcar, en mocht ie in productie gaan (wat niet geheel onwaarschijnlijk lijkt), dan betwijfelen we of ie wel deze kant op zou komen – gezien hoe stellig we de vorige Genesis Coupé in Europa negeerden.

Reacties