Het gaat niet goed met autobeurzen. Jaguar, Land Rover, Ford, Peugeot, Citroën, Opel en Volvo slaan dit jaar bijvoorbeeld allemaal de Autosalon van Genève in maart over. En zojuist is bekendgemaakt dat de Internationale Automobilausstellung, beter bekend als de IAA van Frankfurt, volgend jaar voor het eerst in bijna zeven decennia niet meer in Frankfurt gehouden zal worden. Dit jaar is er geen IAA, maar dat stond ook niet in de agenda.

De reden achter de beslissing is het tegenvallende bezoek. Voorheen trok de autobeurs tot wel 900.000 autoliefhebbers, maar vorig jaar waren dat er nog maar 550.000. De kosten overstijgen de baten voor veel autofabrikanten. Nu het contract met Frankfurt afgelopen is, zoekt de organisatie naar een nieuwe plek om de beurs te houden. De IAA meldt dat de kandidaten Berlijn, Hamburg en München zijn. Ze hopen op die locaties meer bezoekers te trekken.

De IAA opent om het jaar zijn deuren. In het jaar dat er geen IAA is, kun je naar de Autosalon van Parijs. De Franse autobeurs ontvangt dit jaar vanaf 1 oktober bezoekers en ook daar zullen naar verwachting niet alle automerken aanwezig zijn. De eerstvolgende bereikbare beurs is de Autosalon van Genève, waar je vanaf 5 maart terecht kunt. En natuurlijk zijn er in april dit jaar de International Amsterdam Motor Show en het nieuwe evenement Day1.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)