We staan aan de vooravond van de zwaarste weersomstandigheden die je ooit zult meemaken (dit weekend). Neem afscheid van je geliefden en je schoonmoeder want het is zeer aannemelijk dat je morgen wordt teruggevonden als een diepvrieshamburger. Volgens niet-bestaand onderzoek zal slechts 10 procent van de Nederlandse bevolking de ijzel-apocalyps overleven. Wil jij jouw summiere overlevingskans verhogen? Lees dan deze tips.

08. Blijf thuis

Oma zei altijd: ‘voorkomen is beter dan genezen’. Luister naar oma.

07. Koop NU een elektrische auto

Het is allemaal jullie schuld. Jullie bleven maar dode vloeibare dinosauriërs tanken en nu is er een nieuwe ijstijd. Koop NU een elektrische auto en ga snel zoveel mogelijk kilometers maken. Misschien is het nog niet te laat. Of werkt het niet zo?

06. Gewoon rechts rijden

Ga je met je eigenwijze bakkes toch de weg op, blijf dan alsjeblieft gewoon rechts rijden. Laat de linkerbaan vrij voor Quattro-rijders en ander overmoedig volk.

05. Zoek een lege parkeerplaats zonder obstakels

De beste manier om niet dood te gaan tijdens de ijzel-apocalyps des doods? Oefenen, oefenen en oefenen. Leer wat de auto van je moeder of vriendin doet. Pak daarna je eigen auto.

04. Echt, blijf nou maar gewoon thuis

Je begint niets tegen ijzel. Zelfs met het plakkerigste rubber en het meest geavanceerde vierwielaandrijvingsysteem begin je niets tegen een laag ijs. Hoe goed je ook geoefend hebt.

03. Ga niet dood

Dood is een onomkeerbare aandoening die over het algemeen zeer slecht is voor de gezondheid. Doodgaan is bovendien zelden goed voor je overlevingskansen.

02. Neem een abonnement op Netflix

Knal Netflix op je tv en binge-watch een serie. Tegen de tijd dat de serie voorbij is en je niet meer weet wat je met je leven aanmoet zonder afleveringen van je nieuwe lievelingsserie, is de ijzel-apocalyps voorbij.

01. Ga thee drinken

Thee is een prima alternatief voor ondersturend je auto om een boom heen vouwen. Thuis, wel te verstaan.

Reacties

  • Alex Malherbe heeft op 7 januari 2017 geschreven:

    In 1979(!lang gelden inderdaad) ging ik tijdens die barre winterdagen op mijn Puchje gewoon naar school. Zocht tussendoor nog een dijkje op langs een riviertje, kon ik zo mooi door het maagdelijke sneeuwveld rijden, met voor me een wit tapijt, en achter me enkel het spoor van mijn brommer. Op school bleek er niemand aanwezig, gezien de barre weersomstandigheden. Een paar weken later idem, ijzel, je kon letterlijk schaatsen op de weg, Rijden deed ik over de autoweg, tussen de auto’s, en niemand die bezwaar maakte. Nu is inderdaad met die alarmkleuren de paniek al gezaaid voordat het ijs er al ligt… Ga inderdaad oefenen op een parkeer terrein, neem een slipcursus, en je zal zien dat een beetje glijden best wel leuk is op de weg. Tip, rij niet te hard en word niet overmoedig als het allemaal goed gaat, en houd dubbel afstand, SUCCES!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)