In een land waar zelfs het meest knuffelige beertje je probeert te vermoorden (google maar op dropbear), kun je maar beter de ramen van je auto dichthouden. Doe je dat niet, riskeer je een boete. In de Australische staat Nieuw-Zuid-Wales bestaat er zoiets als de ‘wet van uitstekende ledematen’. Deze wet schrijft voor dat je geen ledematen uit je auto mag steken. Lastig bij slagbomen.

Zwaaien is verboden

In de staat mag je niet eens je hand uit het raam steken om iemand gedag te zwaaien. Ook je elleboog uit het raam hangen (zoals de agent hierboven demonstreert, foei) is verboden. Steek je toch iets uit het raam van je auto? Dan riskeer je een boete van 319 Australische dollars. Omgerekend is dat iets meer dan 200 euro. En anders is het wel een overstekende krokodil die een hapje komt nemen.

Stoelleuning te ver naar achteren

Een ijverige diender schrijft hetzelfde boetebedrag uit als je de leuning van je stoel te ver naar achteren zet. Op het moment dat de gordel niet strak genoeg aansluit door de luie stand van je stoel, krijg je een boete. Luister dan ook naar je moeder.

Reacties

 • Arnold heeft op 16 februari 2018 geschreven:

  Lijkt misschien heel gek maar in Europa zijn er ook landen waar dit niet is toegestaan.
  In Spanje staat er ook een boete op, €80,- dacht ik.
  Maar ook het rijden zonder t-shirt en voeten op het dashboard zijn in Spanje niet toegestaan.
  Die boetes kunnen oplopen van €40,- tot €100,-

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 16 februari 2018 geschreven:

   Een boete voor voeten op ‘t dashboard is wel terecht…

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)