De wekker gaat vroeg, met een brak hoofd stap je de auto in en dan rijd je ook nog meteen de file in. Niet het meest ideale ochtendbeeld. Maar met deze in hoogte verstelbare Jeep hoef je je over de file geen zorgen meer te maken. Met een druk op de knop stijgt deze Jeep Grand Cherokee, zodat je rustig over alle stilstaande auto’s heen kan rijden.

De bizarre auto heeft de naam Hum Rider gekregen. Door een hydraulisch systeem gaan de wielen uit elkaar en kan de auto drie meter stijgen om over al het verkeer heen te rijden. Tenminste, je hebt pech als je net achter een hoge vrachtwagen staat. Dan zal je gewoon alsnog achteraan moeten sluiten.

Deze held van de spits is ontworpen door Scott Beverly van A2Zfx. De auto wordt met 400 kilo aan druk de lucht in gestuurd door een Honda generator. Zoveel kracht is nodig om de bijna vier ton wegende Grand Cherokee de lucht in te krijgen.

Waar kan ik de Hum Rider halen?

Helaas is de Hum Rider niet te koop. Het is nu alleen nog maar een speeltje voor de marketing van A2Zfx. Maar wie weet, simpele economie leert ons dat het aanbod wordt afgestemd op de vraag. Dus als er heel veel mensen gaan vragen om de Hum Rider, wordt de auto misschien in productie genomen en kan je straks als koning over de file heen rijden.

Bekijk hier de Hum Rider

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear