Blijkbaar zijn ze het bij Aston Martin zat om alleen maar de hele tijd auto’s in elkaar te schroeven. Het merk kondigt aan dat ze zich voortaan ook bezighouden met Japanse woningen. Dat wil zeggen: er staat een Aston Martin-huis met vier verdiepingen gepland in het hippe Omotesando-gedeelte van de wijk Minami Aoyama, Tokio.

Apart, maar ook weer niet geheel verrassend. Aston heeft al de nodige architectuurervaring, met hun Sylvan Rock-huis vlak bij New York en een enorme wolkenkrabber in Miami die luistert naar de naam Aston Martin Residences. Dit is echter voor het eerst dat ze een luxewoning in Azië hebben ontworpen.

Het huis van Aston Martin heeft een ‘autogalerij’

Het huis werd vormgegeven door Astons ontwerpers in samenwerking met het Japanse VIBROA. Het staat bekend als No. 001 Minami Aoyama – wij hadden toch gezorgd voor nummer 007… Er is uiteraard een ‘autogalerij’ aanwezig (een vlotte naam voor een garage die je vanuit de woonkamer kunt zien). Ook is voorzien in een wijnkelder, een thuisbioscoop, een sportschool en een spa.

Hierboven zie je een soort conceptcar-renderplaatjes; het echte huis wordt in november 2023 opgeleverd. We hebben een verzoek ingediend om een testrit te maken, maar kregen te horen dat de boel al verkocht is aan een privépersoon. Boe.

Volgens Aston Martin komen hun ‘designprincipes overal in het complex terug’ – kun jij ze spotten? En nee, ‘de Vantage en Valkyrie in de garage’ is geen acceptabel antwoord…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)