Een vakantie is al duur genoeg zonder dat je een extra portie toeristenbelasting van de locatie handhaving krijgt. Het zou dus fijn zijn als je de favoriete app van iedereen ‘die graag met genoeg snelheidsverschil inhaalt’ ook op vakantie kunt gebruiken. Dus, in welke landen werkt Flitsmeister? In België, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk werkt Flitsmeister exact zoals je gewend bent. Let wel dat gebruikers mobiele flitspalen moeten opgeven. In een plek waar weinig gebruikers van Flitsmeister zijn, zijn mobiele controles waarschijnlijk niet bekend. Vaste flitspalen wel. In Denemarken en Zweden krijg je ook alle meldingen, maar de dekking is afhankelijk van het aantal gebruikers en hoe accuraat de data is. In andere landen, zoals Engeland, Spanje, Italië en Oostenrijk krijg je alle meldingen behalve de vertraging. In principe kun je Flitsmeister in alle Europese landen gebruiken die je met de auto kunt bereiken, op één land na.

Flitsmeister is verboden in Zwitserland

De enige landen die echt moeilijk doen over Flitsmeister zijn Zwitserland, Cyprus, Turkije en Zuid-Oost Macedonië. Dat geven de bouwers van de app ook aan. In andere landen is het soms een grijs gebied. Flitsmeister zegt zelf: ‘In het ene artikel staat het weer anders dan in andere artikelen en in de wet staat het weer gericht op apparaten. Het is een grijs gebied en wij gaan gewoon lekker door.’

Waar gebruiken Nederlanders Flitsmeister?

Flitsmeister gebruikte de data van zijn gebruikers om in kaart te brengen waar Nederlanders heengaan op vakantie en welke wegen ze gebruiken. Het is als een virus van pakken zelf meegebrachte hagelslag en Aldi-kaas dat langzaam door Europa trekt. Oh, en Nederlanders hebben maling aan de wetgeving in Zwitserland, blijkbaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear