Wist je dat er voor tunnels in Nederland een detectiesysteem zit om te kijken of voertuigen niet te hoog zijn? Vanochtend detecteerde zo’n systeem bij de Drechttunnel een te hoog voertuig en de slagbomen gingen automatisch dicht. De weginspecteur die naar de melding toeging, zag waarschijnlijk iets wat ie niet had verwacht: een enorme kerstboom.

Voor de slagboom stond een vrachtwagen met achterop een gigantische kerstboom, die dus te hoog was voor de tunnel. Ook de andere kant van de tunnel ging dicht om het verkeer van de andere kant tegen te houden. Zo kon de vrachtwagen veilig keren om een andere route te vinden. Om 06:32 gingen de slagbomen automatisch dicht en om 06.44 mocht het verkeer weer zijn gang gaan.

Rijkswaterstaat vertelt aan TopGear dat het ‘weleens de boom voor Rotterdam Centraal zou kunnen zijn’, maar dat ze dat niet zeker weten. Verder is er weinig informatie: ‘Enige dat hier bekend is, is dat het voertuig te hoog voor de tunnel was, en er hierdoor een flinke vertraging ontstond van ruim een uur.’ Plannen om vlot naar werk te gaan, werden dus vakkundig gedwarsboomd.

Reacties

 • Jan heeft op 22 november 2022 geschreven:

  Ik stond naast die kerstboom te wachten op de Rijkswaterstaat, het gebeurt zo vaak dat er een te hoge vrachtwagen door de tunnel wil gaan. Inmiddels ga ik ze zelf wel van de weg begeleiden.

  Reageer
 • Bastiaan heeft op 22 november 2022 geschreven:

  “Voor de slagboom stond een vrachtwagen met achterop een gigantische kerstboom, die dus te hoog was voor de kerstboom.”

  2e kerstboom moet waarschijnlijk “tunnel” zijn😉

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)