Kun je eventjes je handen wassen en je schoenen uitdoen? Dit is het nieuwe en nogal witte interieur van de Mercedes-AMG SL. Het naamplaatje uit het verleden maakt een comeback als een AMG-product. Mercedes noemt de interieurstijl ‘hyperanaloog’ en je moet het minimalisme uit de originele 300 SL Roadster kunnen herkennen.

Het interieur van de Mercedes-AMG SL kent uiteraard veel overeenkomsten met dat uit de nieuwe S-klasse. Het doorlopende scherm dat je kent uit andere Mercedes-modellen is vervangen door een losstaand centraal display en koude of warme lucht komt uit de ‘turbo’-blazers. Het middelste scherm laat zich kantelen om reflectie door de zon te voorkomen.

Het interieur van de Mercedes-AMG SL heeft uiteraard sfeerverlichting

Het scherm achter het stuur meet 12,3 inch en zou geïnspireerd zijn op de luchtvaart. Daarboven zit nog een head-up display. Voor de sfeerverlichting kun je kiezen uit 64 kleuren en het geluid komt van Burmester-speakers. De achterste zitjes zijn geschikt voor mensen tot 1,5 meter lang, al zou je dat niet zeggen op de foto’s. Zie het vooral als een plek om snel je bagage neer te werpen. Verder zouden de hoofdsteunen über-ergonomisch zijn.

Bescheiden is Mercedes niet over het interieur van de Mercedes-AMG SL: ‘Het resultaat is een revolutionaire interieurbeleving in het spanningsveld tussen digitale en analoge luxe. We hebben de meest iconische SL tot nu toe gecreëerd, het luxe-icoon van de jaren twintig.’ Iconischer dan de originele 300 SL? Dat is nogal een gedurfde uitspraak.

De SL vervangt de GT Roadster

De Mercedes-AMG SL moet volgend jaar de huidige AMG GT Roadster vervangen. Volgens Mercedes moet de nieuwe cabriolet breder inzetbaar zijn dan de huidige GT. Dat is ook een van de redenen dat hij waarschijnlijk met vierwielaandrijving komt. De motoren zijn nog niet bekend, maar gezien de druk op uitstootvermindering is een plug-in hybride aandrijflijn niet ondenkbaar. Een Mercedes-AMG SL 73 zou dan zo’n 800 pk kunnen hebben. Ook zouden viercilinders in het aanbod kunnen staan.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie