De politie, FIOD en OM hebben met hulp van Defensie flink buitgemaakt bij een recyclingsbedrijf in Limburg. Ze namen auto’s, horloges, honderden kilo’s goud en een hoop contant geld mee. In totaal gaat het om meer dan 10 miljoen euro aan waarde. De verdenking is witwassen van criminele geldstromen, valsheid in geschrift, heling en diverse milieudelicten.

Het Openbaar Ministerie plaatste enkele foto’s van de inval, waarbij onder meer een Ferrari Testarossa te zien is. Daarnaast zijn er stapels geld, veel oudere wapens en illegaal gestapelde hopen afval te zien. ‘De verdenking is dat het bedrijf geen correcte afvaladministratie voert. Vermoedelijk doen ze dat om zo criminele gelden wit te wassen’, meldt het OM.

Naast de Ferrari Testarossa nam de politie ook een Maserati en een Porsche mee. Om welke modellen het gaat, is niet bekend. Mochten de eigenaren van het bedrijf schuldig worden bevonden, dan verschijnen de auto’s vast spoedig op Domeinen. Net als zeventien horloges, waaronder modellen van Audemars Piguet en Rolex.

De recyclingswerkzaamheden van het bedrijf stonden al een tijd op een laag pitje. De afvalhopen zijn inmiddels zo hoog dat ze in strijd zijn met de vergunning. Ook zou het afval op andere percelen terecht zijn gekomen. Of dit de reden is dat het bedrijf aanvankelijk tegen de lamp liep, is niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie