Inval recyclingsbedrijf: Maserati, Ferrari en Porsche meegenomen

Zo'n 10 miljoen euro gaat mee met de politie

Foto('s): OMFerrari Testarossa bij Inval recyclingsbedrijf Limburg
Foto('s): OMInval recyclingsbedrijf Limburg
Foto('s): OMInval recyclingsbedrijf Limburg
Ferrari Testarossa bij Inval recyclingsbedrijf Limburg
Inval recyclingsbedrijf Limburg
Inval recyclingsbedrijf Limburg

De politie, FIOD en OM hebben met hulp van Defensie flink buitgemaakt bij een recyclingsbedrijf in Limburg. Ze namen auto’s, horloges, honderden kilo’s goud en een hoop contant geld mee. In totaal gaat het om meer dan 10 miljoen euro aan waarde. De verdenking is witwassen van criminele geldstromen, valsheid in geschrift, heling en diverse milieudelicten.

Het Openbaar Ministerie plaatste enkele foto’s van de inval, waarbij onder meer een Ferrari Testarossa te zien is. Daarnaast zijn er stapels geld, veel oudere wapens en illegaal gestapelde hopen afval te zien. ‘De verdenking is dat het bedrijf geen correcte afvaladministratie voert. Vermoedelijk doen ze dat om zo criminele gelden wit te wassen’, meldt het OM.

Naast de Ferrari Testarossa nam de politie ook een Maserati en een Porsche mee. Om welke modellen het gaat, is niet bekend. Mochten de eigenaren van het bedrijf schuldig worden bevonden, dan verschijnen de auto’s vast spoedig op Domeinen. Net als zeventien horloges, waaronder modellen van Audemars Piguet en Rolex.

De recyclingswerkzaamheden van het bedrijf stonden al een tijd op een laag pitje. De afvalhopen zijn inmiddels zo hoog dat ze in strijd zijn met de vergunning. Ook zou het afval op andere percelen terecht zijn gekomen. Of dit de reden is dat het bedrijf aanvankelijk tegen de lamp liep, is niet bekend.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken