Een Iron Man-pak staat meer in het verlengde van een vlammenwerper of een raket dan een Mustang. En toch is het niet Elon Musk (aka de real life Tony Stark) maar Ford dat met een pak komt aanzetten.

Het is iets minder spectaculair dan je denkt. Het is meer het exoskelet van Ivan Vanko dan het Iron Man-pak. En het is niet een pak waarmee je raceauto’s doormidden slaat in Monaco, maar een hulpmiddel waarmee je ruiten in auto’s tilt.

De Exoskeletten van Ford maken tillen van en manoeuvreren met zware componenten eenvoudiger. Honderd werknemers in de Ford-fabriek in het Spaanse Valencia maken inmiddels gebruik van een exoskelet. De exoskeletten bieden ondersteuning aan de schouders en rug en verplaatsen het gewicht meer naar de heupen waardoor het tillen van voorwerpen minder belastend is. Op die manier neemt de kans op blessures af.

Het is inmiddels 2018 en we hebben nog altijd geen werkend Iron Man-pak. Geen (goed werkende) vliegende skateboards. Geen Jetpacks. En geen tijdreizende DeLoreans. Waar zijn we mee bezig?

Reacties

  • Erik Kieftenburg heeft op 6 februari 2018 geschreven:

    Ik zag bij de productie van de Jeep en in dit geval de Jeep Compass …dat productie medewerkers deze pakken al droegen…dit was in Mexico…mooi systeem om het menselijk corset te ontlasten en daardoor nauwkeuriger te kunnen werken over de gehele dag…
    Ik rij zelf nu twee weken in een Jeep compass 9 aut 4×4 170 pk multy air openings editie….Geweldige auto…Wat een souplesse …Erg blij mee..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)